Floor zwangerschapstraining pmc

FLOOR® zwangerschapstraining

Gefeliciteerd met je zwangerschap of kindje! Fijn dat je ervoor kiest om in deze periode goed voor jezelf en je kleintje te zorgen door te blijven of weer te gaan bewegen. FLOOR® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus van Nederland. Je traint op een verantwoorde en veilige wijze. Bovendien is het ook nog eens hartstikke leuk om samen met andere vrouwen in beweging te komen.

​Het FLOOR® programma wordt alleen aangeboden door fysiotherapeuten. Het is daarom geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, bekken, bekkenbodem of andere ongemakken. Onze FLOOR®-Fysio’s weten precies waar ze rekening mee moeten houden.

FLOOR® zwangerschapstraining

De FLOOR® zwangerschapstraining is actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie. Afgestemd op jouw niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint.

Instappen vanaf je termijnecho 

Je bent van harte welkom vanaf je termijnecho. Instappen kan daarna op elk moment en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt. We zien vaak dat dit tot aan de uitgerekende datum mogelijk is. Mocht je toch eerder stoppen vanwege een medische indicatie of omdat je dit zelf prettig vindt, dan blijven je trainingen geldig tot na de bevalling. En kan je deze opmaken in je FLOOR® hersteltraining.

Afspraak maken met onze FLOOR®-Fysio’s

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis proefles en kom ervaren of de behandeling iets voor jou is. Op de website van Dit is Floor® kun je informatie, filmpjes, adviezen en nog veel meer vinden. 

FLOOR® hersteltraining

Wil je na je bevalling verantwoord toewerken naar een goed herstel? Volg dan de FLOOR® hersteltraining. Het is een perfecte opstap om weer fit te worden en bevorderlijk voor herstel bekken na bevalling.

Wanneer kun je starten met de hersteltraining?

Starten kan vanaf 4-6 weken na je bevalling. Ben je bevallen met een keizersnede? Dan kun je na 6 weken instappen. Leidend is altijd hoe jij je voelt! Wij zorgen voor een verantwoorde opbouw met optimale aandacht voor herstel bekkenbodem na bevalling en je buik. Heb je vragen over wanneer jij kunt starten met de hersteltraining? Dan kun je vooraf contact met ons opnemen. Deze en andere belangrijke zaken bespreken we uiteraard ook tijdens de intake die plaatsvindt voordat je (weer) gaat starten. 

FLOOR® bevallingsvoorbereiding

Tijdens de zwangerschapstrainingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Wil je graag nog beter voorbereid de bevalling ingaan? Dan past de FLOOR® bevallingsvoorbereiding goed bij jou!

Een workshop die je niet mag missen!

In de workshop worden jij en je (beval)partner meegenomen in het proces van de bevalling en voorbereid op de geboorte van je/jullie kindje(s). Heel fijn als je je eerste kindje verwacht, maar ook heel erg geschikt om het geheugen op te frissen bij een 2e of 3e bevalling. Ons advies is om je rond een zwangerschap van 28-34 weken aan te melden voor de workshop. Aanmelden kan ook wanneer je geen fysieke trainingen volgt. 

Inhoud workshop:  

 • Hoe verloopt een bevalling?
 • Welke handvatten zijn er voor de ademhaling, houding/beweging en mindset om het jezelf makkelijker te maken?
 • Bekkenbodem herstel na bevalling
 • Nog veel meer tips en tricks waarvan je nog niet wist dat je ze wil weten! No nonsense: eerlijk en zinvol.

Een voorbereiding die bij jouw wensen past 

De FLOOR® bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen van maximaal 4 stellen en kost 75 euro. Volg je de workshop liever niet in een groep? Of komt de tijd je niet uit? Neem dan even contact op voor andere mogelijkheden.

Tarieven bevallingsvoorbereiding 

Veelal is vergoeding van de cursus mogelijk vanuit je aanvullende zorgverzekering. De FLOOR® zwangerschap- en hersteltrainingen en de bevallingsvoorbereiding is een door bijna alle zorgverzekeraars erkende zwangerschapscursus. Tegemoetkoming vanuit de aanvullende verzekering is dan ook vaak mogelijk. Vraag dit - om verrassingen te voorkomen - echter wel altijd zelf vooraf nog even na bij jouw zorgverzekeraar. Soms is een extra bewijs van deelname nodig, hier helpt de fysiotherapeut jou graag verder mee.

Kom bewegen met FLOOR®

Is je interesse gewekt? Dan kun je je aanmelden voor een gratis proefles om te ontdekken of FLOOR® bij jou past.

Praktische informatie

 • Maandag - Rapenburg Rijnsburg
  20.00 uur - 21.00 uur, Fysiotherapeut Nicolette
 • Dinsdag – Zeehos Katwijk
  19.00 – 20.00 uur, Fysiotherapeut Sterre

We trainen zowel binnen als buiten in groepen van maximaal 8 dames. Het zijn doorlopende groepen, dus je traint samen met vrouwen die net zwanger zijn, bijna uitgerekend zijn of net bevallen zijn.

Tarieven zwangerschapstraining & hersteltraining

 • Losse les € 17,50
 • 5 strippen* € 80,-
 • 10 strippen* € 145,-
 • 15 strippen* € 202,- 

*Strippenkaarten zijn na uitgifte 6 maanden geldig.

Aanvullend verzekerd?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de FLOOR® bevallingsvoorbereiding en de zwangerschap- en hersteltraining. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om verrassingen te voorkomen. Soms is een bewijs van deelname nodig, vraag hierom bij je fysiotherapeut.

Afspraak maken

Uw gegevens
Adres
Uw FLOOR® behandeling
FLOOR® behandeling
Zwangerschapstraining
Bevallingstraining
Hersteltraining
Fysiotherapeut Valkenburg aan het werk - Header - PMC Groep

Medewerker(s) met dit specialisme